Referenties

Laat je zegenen door Eugene

Ieder mens heeft zo een paar mensen die een beslissende invloed op zijn of haar leven hebben uitgeoefend. Voor mij is één van die personen Eugène. Ik weet nog hoe ik als student een beetje zenuwachtig de lange laan naar het Agape-kantoor in Doorn afliep om mijn plannen voor de lancering van Athletes in Action Nederland aan Eugène voor te leggen. Eugène reageerde enthousiast en dat was het begin van een samenwerking die duurt tot op de dag van vandaag. Agape, Athletes in Action en nu De 4e Musketier… we trekken samen op, met één groot verlangen: de bouw van Gods Koninkrijk hier op aarde en voor de eeuwigheid. Ik hoop dat we daarin nog vele jaren schouder aan schouder mogen staan.

En voor jou, lezer van dit stukje. Zoek je een mentor, een coach, een trainer of een spreker? Sta God toe je ruimhartig te zegenen door de persoon van Eugène. Eugène betrekken bij je leven, bedrijf of gemeente is één van de verstandigste dingen die je kunt doen.

Henk Stoorvogel Pastor gemeenteontwikkeling Vrije Evangelisatie Zwolle en initiatiefnemer De 4e Musketier


Stimulans in mijn leven met God

Ik heb Eugène leren kennen in 2003 tijdens een leiderschapstraining. Wat mij toen trof was de heldere manier waarop hij Bijbelse wijsheid relevant maakte voor mijn persoonlijke situatie. Als jonge leider stond ik op het punt om met mijn vrouw naar Griekenland te verhuizen om daar een groot project voor Athletes in Action te gaan opzetten. Wijsheid was dan ook meer dan welkom.

Een jaar later zocht Eugène ons op in Thessaloniki om persoonlijk te proeven hoe het met ons ging. Dit liet ons zijn hart en persoonlijke toewijding zien en dat maakt hem veel meer dan een mentor. Hij kwam ook op het juiste moment. Veel ging goed, maar zoals dat gaat met grote projecten waren er voldoende wolven en beren op de weg. Door zijn karakteristieke benadering van ‘op de man af’, no-nonsense, principieel en praktisch tegelijk, hielp hij mij op een geweldige manier om mijn karakter en gaven te laten vormen en mijn droom te ontwikkelen. Nu, acht jaar later, is hij nog steeds een vriend en stimulans in mijn leven met God en voor anderen. Iets van zijn drive proef je in wat hij me eens toevertrouwde: ‘Er is vandaag de dag een groot tekort aan goddelijk geïnspireerde mannen. Ik zie ze veel te weinig. Mannen behoren inspiratiebronnen te zijn voor andere mannen.’

Als jij verlangt om een inspiratiebron te zijn voor anderen in wie je bent en door de dromen die je uitleeft, en je zoekt ondersteuning in je persoonlijke proces, dan ben ik er van overtuigd dat Eugène je daar goed mee kan helpen.

Theo van den Heuvel Zorgpastor Vrije Baptistengemeente Groningen


Open houding en betrouwbaar

Ik heb Eugène ontmoet in het jaar 2000. Ik was toen net directeur van stichting Gave –kerk en vluchteling-. Niet alleen een positie die nieuw voor me was maar ook de omgeving, Christelijk Nederland, waarbinnen ik moest acteren was onbekend voor mij. Nog maar een jaar of 5 een actieve volgeling van Jezus en dromen genoeg. Het kanaliseren ervan, concreet vormgeven, was niet eenvoudig. Eugène heeft me in al die jaren geholpen mijn weg te vinden. Als geestelijk leider maar ook als man.

Eugène spreekt vanuit een doorleefde ervaring. Hij heeft een open houding en is betrouwbaar. Hij geeft niet snel op en is daarnaast eerlijk over zijn eigen fouten en lessen die hij geleerd heeft. Hij heeft een no-nonsense benadering en welke positie je bekleed is voor hem niet maatgevend. Nagenoeg altijd kwam ik bemoedigd en met nieuwe inzichten bij Eugène vandaan. Ik kan hem daarom van harte aanbevelen.

Marco Vermin Marco Vermin is lid van de Raad van bestuur van Alfa Accountants en Adviseurs


Eugène kan dromen met je meedromen

Ik ken Eugène Poppe vanuit de Baptistengemeente in Veenendaal. Momenteel zijn we daar allebei oudste. Zijn inzet voor God en zijn gemeente vind ik heel bijzonder. Voor die tijd kende ik hem vooral als prediker en later zijn we met een aantal mannen een leiderschapstraining gaan volgen van Eugène. We kwamen om 7 uur ‘s ochtends samen en dan legde hij aan de hand van de bijbel verschillende leiderschapsprincipes aan ons uit. In die tijd heeft hij me verschillende keren adviezen gegeven als ik op een kruispunt stond in mijn leven. Dat was waardevol.

Daarnaast maak ik regelmatig gebruik van zijn competenties binnen mijn bedrijf op het gebied van het begeleiden van processen en het coachen van medewerkers.

Een van mijn passies is wedstrijdzeilen. Sinds een paar jaar maakt Eugène deel uit van ons team. Een geweldige plek om te zien hoe mensen in een team functioneren onder extreme druk. En een heerlijke plek om even helemaal nergens aan te denken.

Het best kan ik hem beschrijven als actief, to the point, visionair en vol ervaring en levenswijsheid. Eugène is iemand die dromen mee kan dromen en doordat hij van een afstand mee kijkt ook soms net dat extra duwtje in de goede richting kan geven die iemand nodig heeft.

Marco van de Weerd Directeur Johannus Orgelbouw